Γιατί Ελληνικό Ελαιόλαδο
Η Ελλάδα είναι η κορυφαία παραγωγός χώρα εξαιρετικα παρθένου ελαιόλαδου ανά τον κόσμο κι αυτό επιβεβαιώνει την βαρύτητα και την αξία που αποδίδουν οι Έλληνες στην ποιότητα της παραγωγής τους.
Ελαιόλαδο, Κρητική Διατροφή & Μακροζωία
Έτσι όπως έχει αποδείξει μελέτη 7 ανεπτυγμένων χωρών, η οποία ξεκίνησε το 1960 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, η παραδοσιακή δίαιτα των Κρητών από αρχαιοτάτων χρόνων φαίνεται να συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά εκείνα που την καθιστούν άριστη.
Ελαιόλαδο και Υγεία
Ο φυσικός «χυμός» του ελαιολάδου, με την ιδανική χημική του σύσταση και χωρίς εκχυλίσματα και βελτιωτικά, χάρισε για αιώνες την υγεία και τη μακροζωία στους λαούς της Μεσογείου.
Η τροφή που μοιάζει περισσότερο με το μητρικό γάλα
Μπορεί να μη μοιάζουν στην όψη ή στη γεύση αλλά το ελαιόλαδο και το μητρικό γάλα παρουσιάζουν σημαντικές θρεπτικές ομοιότητες.
Κρητική Διατροφή
Το νησί της Κρήτης είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον την επιστημονικής κοινότητας ήδη από το 1948, τότε που ερευνητές από το Ίδρυμα Rockefeller των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οργανοληπτική εκτίμηση Ελαιολάδου
Το αισθητήριο της γεύσης βρίσκεται στην κοιλότητα του στόματος. Τα ερεθίσματα δεν γίνονται αντιληπτά με την ίδια ένταση σε όλες τις περιοχές του στόματος.
Μία ακόμα Χρυσή διάκριση για το Ελαιόλαδο ZIRO
Μια ακόμα Χρυσή διάκριση ήρθε για το Ελαιόλαδο ZIRO στα πλαίσια της 8ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, της έκθεσης που αποτελεί τη μεγαλύτερη προσπάθεια ανάδειξης ποιοτικών ελληνικών προϊόντων.
Το χρυσό ελαιόλαδο Ziro Σητείας
Είναι το βραβευμένο ελαιόλαδο Ziro, από τους ελαιώνες της οικογένειας Προεστάκη στον Ζίρο Σητείας, μέσα στο προστατευόμενο από την Unesco, παγκόσμιο γεωπάρκο…