Η εταιρία μας ZIRO SITIA O.E. ασχολείται με την παραγωγή και τυποποίηση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, από αιωνόβιες ελιές ποικιλίας κορωνέικη.

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο

Μια τέχνη που περνάει από γενιά σε γενιά με την φιλοσοφία, ''θέλουμε να παράγουμε και να προσφέρουμε στους πελάτες μας μόνο αυτά που καταναλώνουν τα παιδιά μας και εμείς''.

Οι ελαιώνες μας βρίσκονται εντός των ορίων του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Σητείας της UNESCO όπου μέσα σε αυτό μπορείς να ανακαλύψεις την αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου και της φύσης.

Εκεί μετά από παραδοσιακή καλλιέργεια και προσεχτική συγκομιδή του καρπού της ελιάς, με σεβασμό στο δέντρο και στο περιβάλλον, παράγεται το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ZIRO σε περιορισμένη ποσότητα, με άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Οι ελαιώνες μας βρίσκονται στις ορεινές περιοχές της ανατολικής Κρήτης στην επαρχία Σητείας

Στα 600 m υψόμετρο είναι το οροπέδιο της Ζήρου (που υπάρχει και το ομώνυμο χωριό που κατάγεται η Αθηνά) , εντός του παγκόσμιου γεωπάρκου Σητείας της UNESCO, εκεί μπορείς να ανακαλύψεις την αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου και της φύσης. Μια περιοχή με ιδιαίτερο μικροκλίμα και προστατευόμενη ονομασία προέλευσης του ελαιολάδου της (Π.Ο.Π. ΣΗΤΕΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ).

“Δύο δραστήριες γυναίκες με ανήσυχο πνεύμα και αγάπη για τον τόπο τους.”

Athina & Lydia

Στις ορεινές περιοχές της ανατολικής Κρήτης στην επαρχία Σητείας βρίσκεται το χωριό Ζήρος. Εκεί γεννιέται και ωριμάζει ο καρπός του δέντρου της ελιάς, λουσμένος από το άπλετο φως του ήλιου και γεμάτος από τους χυμούς και τα αρώματα της κρητικής γης. Μια περιοχή με ιδιαίτερο μικροκλίμα και προστατευόμενη ονομασία προέλευσης του ελαιόλαδου της (Π.Ο.Π. Σητεία Λασιθίου Κρήτης).

Η υψηλή περιεκτικότητα του σε πολυφαινόλες το κατατάσσουν στην κατηγορία ελαιόλαδων που προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος και συμβάλουν στην διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς 432/2012 & 1924/2006.